• 99,3% nöjda deltagare hittills
 • Mycket omtyckt kursledare
 • Delta tryggt och enkelt på distans

För dig som vill nå högre effektivitet för ditt team

Vill du leda ditt team mot högre effektivitet och resultat? Vill du bli bättre på att skapa engagemang, motivation och välmående – och bli en mer framgångsrik ledare? Då är detta en intensivkurs för dig!

Den här utbildningen behandlar bland annat IMGD, en vetenskapligt verifierad modell kring de olika faser som team går igenom för att bli högpresterande, samt de senaste rönen från fältet neuroledarskap. På bara en dag lär du dig vilka grundbultar som behöver vara på plats för att ditt team ska uppleva hög psykologisk trygghet och hur du som ledare behöver agera situationsanpassat beroende på gruppens behov och vilken fas de är i. Dessutom lär du dig vad som är allra viktigast för att ett team ska bli motiverat, engagerat och prestera på topp samt vilka workshops och diskussioner ni behöver ha tillsammans för att komma framåt.

Utbildningen är perfekt för dig som är chef och leder en avdelning/arbetsgrupp eller jobbar som exempelvis projektledare, produktionsledare eller team-ledare. Du tror på potentialen i ditt team och kraften i att jobba tillsammans. Du vill att ditt team ska samarbeta, samskapa och ta ännu mer eget ansvar – och vill på kort tid fylla på med kunskap, tips och praktiska verktyg för att få det att hända.

Nu även som distansutbildning!

Den här utbildningen erbjuds nu även på distans. Läs mer längre ner under Vanliga frågor.

Det här lär du dig på utbildningen

 • Vad som behöver vara på plats för att en grupp ska bli ett team
 • Grunden i situationsbaserat ledarskap
 • Gruppens olika faser mot att bli högpresterande samt vilka behov gruppmedlemmarna har i varje fas
 • Skillnaden mellan inre och yttre motivation och hur du kan använda det i ditt ledarskap
 • Människans sociala behov och hur du genom ditt ledarskap och kommunikation kan belöna hjärnan för att skapa trygghet, engagemang och kreativitet
 • Att konkretisera lärdomarna till en handlingsplan

Inga kurstillfällen

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress och du får information om kommande datum.

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Pris: 6 950 kr exkl. moms

Plats:

 • Distansutbildningen äger rum i Zoom
 • Utbildningstillfället i Stockholm äger rum på IDG, Magnus Ladulåsgatan 65

Omfattning: Heldag, 09:00–16:30

Gruppstorlek: Max 15 deltagare

Frågor? Maila academy@idg.se eller ring John Sundström på 070-7257188

Kursledare: Samuel Hedberg – Learning Designer, Facilitator och medgrundare av The Hows

Samuel har över åtta års erfarenhet av att leda och utbilda individer, team och organisationer inom ledarskap, grupputveckling och facilitering. Han har lika delar erfarenhet av att leda i internationella såväl som svenska sammanhang, och i alla typer av branscher; från tech-branschen och byråer till NGO’s och organisationer i offentlig sektor. Han brinner för online-lärande och den mångfald och tillgänglighet som det medför.

Samuel är diplomerad i neuroledarskap och faciliterar grupper med tydlighet och stor nyfikenhet.

Dagens program

Utbildningens innehåll bygger på kursledarens egna erfarenheter av att leda grupper, team och organisationer – samt forskning/studier inom beteendevetenskap, gruppdynamik, grupputveckling (IMGD), den sociala hjärnan (SCARF), motivation, engagemang och självledarskap.

09.00-09.30 – Introduktion samt definitioner

 • Vad är ett högpresterande team?
 • Vad behöver ett team för att bli högpresterande?
 • Vad säger forskningen?

9.30-10.30 – Modellen Integrated Model of Group Development

 • Faserna ett team går igenom och vilka behov och beteenden som kännetecknar dessa faser

10.30–10.45 – Förmiddagspaus

10.45–12.00 – Situationsbaserat ledarskap

 • Så anpassar du ditt ledarskap för att stötta teamet i de faser de går igenom

12.00–13.00 – Lunchpaus

13.00–14.30 – Så skapar du social trygghet, högt engagemang, motivation och lärande

 • Detta säger den senaste hjärnforskningen (Sociala hjärnan, SCARF-modellen, motivationsteori etc)

14.30–15.00 – Team-ledarskap i praktiken

 • Lär dig omsätta teorier och modeller i verkligheten

15.00–15.15 – Eftermiddagspaus

15.15–16.00 – Fortsättning: Team-ledarskap i praktiken

16.00–16.30 – Avslutning och personlig action plan

Vanliga frågor om distansutbildningen

Innehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av utbildningen. Enda skillnaden är att distansutbildningens struktur är anpassad för en digital upplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.

Du kan ställa frågor till kursledaren före, under och även efter utbildningstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under utbildningen.

Det enda som krävs är att du har tillgång till en dator, mobil eller surfplatta med god internetuppkoppling samt hörlurar. Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen Zoom – där kursen hålls – via en länk som vi skickar till dig per mejl i anslutning till utbildningsstart.

Om du mot förmodan inte är nöjd med distansutbildningen erbjuder vi dig möjligheten att delta på ett framtida tillfälle av den fysiska versionen av utbildningen – utan extra kostnad.

Vanliga frågor

Du behöver inga specifika förkunskaper. För att få ut det mesta av innehållet är det dock en fördel ifall du på något sätt arbetat som medlem eller ledare av ett team som under en längre tid arbetat tillsammans för att uppnå sitt mål.

Ja – du får dokumentation i form av powerpoint från föreläsningen (för dig att använda fritt, lära ut till andra etc.), fördjupningsmaterial samt längre texter som behandlar de centrala delarna i utbildningen.

Vi har branschens kanske allra mest generösa avbokningsvillkor. Du kan avboka din plats helt kostnadsfritt fram till 30 dagar före utbildningens start. Får du förhinder efter detta datum kan du överlåta din plats till en kollega utan kostnad – eller välja att ha bokningen innestående till framtida utbildningstillfällen. Din bokning går alltså inte till spillo även om du får förhinder att delta med kort varsel.

Vi svarar gärna på dina frågor. Du når oss enklast genom att maila academy@idg.se eller ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.

Inga kurstillfällen

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress och du får information om kommande datum.

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Pris: 6 950 kr exkl. moms

Plats:

 • Distansutbildningen äger rum i Zoom
 • Utbildningstillfället i Stockholm äger rum på IDG, Magnus Ladulåsgatan 65

Omfattning: Heldag, 09:00–16:30

Gruppstorlek: Max 15 deltagare

Frågor? Maila academy@idg.se eller ring John Sundström på 070-7257188

Håll dig uppdaterad om nya utbildningstillfällen

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Några av de företag vi utbildat tidigare

Upptäck våra andra utbildningar: