• 99,3% nöjda deltagare
  • Omtyckta och erfarna kursledare
  • Delta tryggt och enkelt på distans

Det nya normala är slutligen här och med det en vardag som i större utsträckning bjuder in till flexibilitet. Hybrida arbetsgrupper är här för att stanna, så hur tar vi vara på de nya möjligheterna? Hur lägger vi upp produktiva och givande arbetsprocesser, hur bygger vi starka arbetsrelationer och trygghet utan att nödvändigtvis ses varje dag? Hur får vi mötena att vara inkluderande och givande?

Välkommen till en engagerande, interaktiv och lättillgänglig utbildning i att leda, samverka och facilitera hybrida team. Under utbildningens två tillfällen får du tillsammans med andra arbeta och reflektera kring hur du och ditt team till fullo kan utnyttja de möjligheter som en hybrid arbetsvardag innebär.

Utbildningen är perfekt för dig som samverkar i eller leder team där några eller alla jobbar på distans eller distribuerat från olika kontor, och som vill bygga en smidigare, starkare och mer effektiv digital arbetskultur. Under utbildningens gång får du uppgifter, tips och metoder att testa, för att öka lärandet och möjliggöra direkt tillämpning av ny kunskap.

Som deltagare får du

  • Verktyg för att aktivt bygga och utveckla en effektiv hybridkultur
  • Tankar och förståelse för hur vi stöttar en effektiv arbetsprocess för ett team som arbetar från olika platser
  • Metoder att facilitera möten och arbetsprocesser som skapar meningsfullhet, engagemang och relevans
  • Insikter i våra sociala behov och hur vi skapar närhet trots avstånd

Inga kurstillfällen

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress och du får information om kommande datum.

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Pris: 8 950 kr ex. moms

Plats: På distans via Zoom

Omfattning: 1,5 dag. Första dagen genomförs 19 januari (heldag) och andra dagen 27 januari (halvdag)

Gruppstorlek: Max 20 deltagare

Frågor? Maila academy@idg.se eller ring John Sundström på 070-7257188

Utbildare: Johanna Olsson och Åsa Höistad på The Hows

Utbildningen leds av Johanna Olsson och Åsa Höistad från The Hows, båda med mångårig erfarenhet av att leda och facilitera både online och offline.

De har har arbetat med att designa och facilitera lärande inom organisations- och grupputveckling under 15 år och har under de senaste åren fokuserat mycket på att stötta team, ledare och utbildare i förflyttningen till det digitala rummet.

Program

Dag 1 – 19 januari 2022 (Heldag, 09.00-16.00)

Det bästa av två världar
Att arbeta på plats och på distans har båda sina fördelar, men hur kan vi nu dra nytta från alla våra erfarenheter och bygga ett nytt sätt att arbeta effektivt tillsammans med en ökad flexibilitet som tillåter båda?

Skapa närhet trots avstånd
Vi tittar på vad forskningen säger om produktivitet och sambandet med att bygga samarbeten som bygger på tillit och psykologisk trygghet. Vi övar på att skapa handfasta vanor och rutiner som bygger tydlighet i så väl arbetsprocesser som i relationer och samarbeten när vi arbetar i hybrida team.

Att skapa en hybridkultur byggd på autonomi
Hur undviker vi att blockera varandras förmåga till att vara produktiva när vi inte ses fysiskt varje dag? Tillsammans utforskar vi hur vi kan skapa en proaktiv och effektiv arbetsmiljö där vi samarbetar utan att stå i vägen för varandra.


Dag 2 – 27 januari 2022
(Halvdag, 09.00-12.30)

Den nya verktygslådan
Vad vi behöver förstå om människors sociala behov och om oss själva som ledare för att planera och leda kreativitet och innovation på distans.

Hybrida möten och facilitering
Handfasta verktyg för att kunna designa och leda hybrida möten och arbetssessioner som stöttar inkludering, innovation och framåtrörelse.

Vanliga frågor om distansutbildningen

Innehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av utbildningen. Enda skillnaden är att distansutbildningens struktur är anpassad för en digital upplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.

Du kan ställa frågor till kursledaren före, under och även efter utbildningstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under utbildningen.

Det enda som krävs är att du har tillgång till en dator, mobil eller surfplatta med god internetuppkoppling samt hörlurar. Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen Zoom – där kursen hålls – via en länk som vi skickar till dig per mejl i anslutning till utbildningsstart.

Om du mot förmodan inte är nöjd med distansutbildningen erbjuder vi dig möjligheten att delta på ett framtida tillfälle av den fysiska versionen av utbildningen – utan extra kostnad.

Fler vanliga frågor

Efter avslutad utbildning får du tillgång till kursledarnas hela presentation i digital form. Den fungerar som en sammanfattning av utbildningens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Du har även möjlighet att ställa frågor till kursledarna efter utbildningen för att få fortsatt stöd. Detta brukar vara mycket uppskattat av våra deltagare.

Ja, den passar utmärkt även för dig som jobbar i offentlig sektor.

Vi har branschens kanske allra mest generösa avbokningsvillkor. Du kan avboka din plats helt kostnadsfritt fram till 30 dagar före utbildningens start. Får du förhinder efter detta datum kan du överlåta din plats till en kollega utan kostnad – eller välja att ha bokningen innestående till framtida utbildningstillfällen. Din bokning går alltså inte till spillo även om du får förhinder att delta med kort varsel.

Vi svarar gärna på dina frågor. Du når oss enklast genom att maila academy@idg.se eller ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.

Inga kurstillfällen

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress och du får information om kommande datum.

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Pris: 8 950 kr ex. moms

Plats: På distans via Zoom

Omfattning: 1,5 dag. Första dagen genomförs 19 januari (heldag) och andra dagen 27 januari (halvdag)

Gruppstorlek: Max 20 deltagare

Frågor? Maila academy@idg.se eller ring John Sundström på 070-7257188

Håll dig uppdaterad om nya utbildningstillfällen

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Några av de företag vi utbildat tidigare

Upptäck våra andra utbildningar: