• 99,3% nöjda deltagare hittills
 • Erfaren kursledare
 • Lär dig kraftfulla verktyg

En projektgrupp är ofta tillfällig och kommer under projektets gång gå igenom olika faser. Ledarskapet blir centralt – för att hjälpa gruppen att samarbeta och för att skapa engagemang för projektet som helhet. Det finns flera verktyg kopplat till ledarskap som kan vara värdefulla som till exempel teorier om grupper och gruppers utveckling, inidviders personlighetstyper, hur du ökar engagemanget för projektet, situationsanpassat ledarskap kopplat till de olika faserna

På denna halvdag lär du dig kraftfulla verktyg för att lyckas leda din projektgrupp. Under utbildningen blandas teori med diskussioner och övningar. Du som deltagare får värdefulla insikter i hur din projektgrupp fungerar.

Utbildningen är perfekt för dig som arbetar som chef, projektledare eller i en annan roll där du ofta är ansvarig för olika projekt. Du kan vara ny i din roll eller erfaren – målet är att du ska få nya insikter och verktyg under kursen.

Inga kurstillfällen

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress och du får information om kommande datum.

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Pris : 3 900 kr (Distans)

Grupprabatt: Anmäl två eller fler och spara 15% på totalbeloppet

Plats:

 • Distansutbildningen äger rum i Zoom

Omfattning: En halvdag 8:30-12:00

Gruppstorlek: Max 15 deltagare

Frågor? Maila oss på academy@idg.se

Priserna är exklusive moms.

Upplägg

Utbildningen pågår mellan klockan 08.30-12.00 och innehåller föreläsningar blandat med övningar, tiderna är ungefärliga. Under halvdagen kommer flera pauser att genomföras.

Utbildare: Andreas Giselgren

Andreas är en omtyckt utbildare med stor erfarenhet av Projektledning. Han har en förmåga att snabbt läsa av och skapa sig ett helhetsperspektiv och därefter agera på bästa sätt. Hans sätt att interagera med människor skapar trivsel, motivation och goda resultat.

Andreas har flerårig erfarenhet av projektledning och systemadministration från IT-sektorn. Han är dessutom examinerad IT-projektledare. Utöver detta är han en erfaren eventproducent med väletablerat företag.

Program

08.30 Välkomna och kort presentation

Gruppens utveckling och att öka engagemang

 • Will Shutz teori FIRO: vad händer i grupper som ska samarbeta
 • Projektets olika faser och individers beteenden i dessa
 • Hur KASAM kan användas för att skapa förutsättningar för engagemang

DISC-teorin och kommunikation i ledarskap

 • DISC-teorins personlighetstyper: karaktärsdrag, styrkor och behov
 • Att anpassa kommunikation och ledarskap till olika personlighetstyper

Situationsanpassat ledarskap

 • Att leda på effektivt sätt
 • Olika typer av ledarstilar
 • Vilka ledarstilar som passar i olika projektfaser
 • Hur du kan identifiera var gruppmedlemmar befinner sig på utvecklingskurvan

Q&A, sammanfattning och avslut

Vanliga frågor

Alla fysiska kurstillfällen hålls på Usine Conference, som ligger på plan 3 i huset Fatburen. Fatburen har adress Södermalmsallén 36-38 och ingång till huset finns från Södermalmsallén 36, Västgötagatan 2 eller Magnus Ladulåsgatan 65. Fatburen ligger bakom torget på Medborgarplatsen och nås via buss, tunnelbana eller pendeltåg. Det finns även parkeringshus för bil i närheten.

Du behöver ha med din dator då flera av utbildningarna även har övningar som vanligtvis sker digitalt. För vissa utbildningar skickas material ut i förväg, du behöver då kunna nå det via din dator.

Du behöver ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling och hörlurar (vid behov). Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen där kursen hålls, via en länk som vi skickar till dig per mejl cirka en vecka innan utbildningsstart.

Du kan ställa frågor till utbildaren före, under och efter utbildningstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under utbildningen.

Samtliga av IDG Academys utbildningar passar både för dig som arbetar inom privat eller offentlig sektor.

Innehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av utbildningen. Enda skillnaden är att distansutbildningens struktur är anpassad för en digital upplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.

Efter avslutad utbildning får du tillgång till utbildarens presentation i digital form. Den fungerar som en sammanfattning av utbildningens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Du har även möjlighet att ställa frågor till utbildaren efter utbildningen för att få fortsatt stöd i ditt arbete.

Du kan avboka din plats kostnadsfritt fram till 21 dagar före utbildningstillfället. Därefter går det att boka om platsen till ett kommande tillfälle. Vänligen observera att ombokning endast gäller fram till och med 7 dagar före utbildningstillfället. Vid avbokning mindre än 7 dagar inför utbildningstillfället godtas endast sjukdom som giltigt skäl, annars debiteras hela avgiften för utbildningen och platsen är förbrukad. Bokad plats kan överlåtas till en kollega utan kostnad fram till 2 arbetsdagar före utbildningen, men behöver meddelas omgående. Eventuell avbokning, ombokning eller överlåtelse meddelas skriftligen till .

Övriga villkor: För dig som reser rekommenderar vi avbokningsbara alternativ vid bokning av resa och uppehälle.

Vi svarar gärna på dina frågor och hjälper dig med din bokning. Du når oss enklast genom att maila academy@idg.se.

Inga kurstillfällen

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress och du får information om kommande datum.

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Pris : 3 900 kr (Distans)

Grupprabatt: Anmäl två eller fler och spara 15% på totalbeloppet

Plats:

 • Distansutbildningen äger rum i Zoom

Omfattning: En halvdag 8:30-12:00

Gruppstorlek: Max 15 deltagare

Frågor? Maila oss på academy@idg.se

Priserna är exklusive moms.

Håll dig uppdaterad om nya utbildningar

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Några av de företag vi utbildat tidigare

Upptäck våra andra utbildningar: