- 99,3% nöjda deltagare
- Omtyckt och erfaren kursledare
- Delta på distans eller i Stockholm
En Scrum Masters uppgift är att guida, coacha och lära ut Scrum-metodiken till alla som är involverade i teamet, och att ansvara för att processerna följs. Den här utbildningen ger dig de kunskaper och verktyg du behöver för att göra just detta och att klara det efterföljande certifieringstestet – som gör dig till Scrum Master Certified av SCRUMstudy.
I deltagaravgiften ingår kostnad för tre certifieringsförsök samt tillgång till digitalt utbildningsmaterial i form av videoklipp, övningsfrågor och digital kursbok.
Utbildningen är perfekt för dig som ska arbeta som Scrum Master/Teamcoach för ett agilt team. Den lämpar sig också för dig som är team-medlem eller om du arbetar väldigt nära ett agilt team och önskar få en djupare förståelse för Scrum.
Delta på distans eller i Stockholm
Den här utbildningen erbjuds även på distans. Läs mer längre ner under Vanliga frågor.
Det här går vi igenom på utbildningen
- Översikt av Agilt och Scrum – principer och metoder
- Rollerna i Scrum – vad gör produktägaren, Scrum mastern och teamet och hur ser deras respektive ansvar och mandat ut? Vad gör övriga intressenter och andra roller utanför Scrum-teamet?
- Detaljerad genomgång av de olika faserna inom Scrum. Vi lär oss om olika tekniker, vad som är viktigt att tänka på och hur utmaningar hanteras
- Hur du gör för att komma igång och hur du hanterar en växande organisation
Kursledare: Nina Söderberg
Nina är utbildare, coach och organisationskonsult på Olingo. Hon varvar uppdrag inom främst förändringsledning och agila förflyttningar med utbildningar inom Agilt och Scrum.
Nina är certifierad utbildare inom Scrum och en mycket god pedagog och kommunikatör. I utbildningarna varvar hon teori med praktiska exempel från sina uppdrag.
Program
Del 1: Introduktion
- Introduktion till kursen
Del 2: Agil översikt
- Agil översikt
- Agila Manifestet
- Agila Principer
- Agila Metoder
Del 3: Scrum översikt
- Scrum översikt
- Varför Scrum?
Del 4: Principer inom Scrum
- Empirisk processkontroll
- Självorganisering
- Samarbete
- Värdebaserad prioritering
- Time-boxing
- Iterativ utveckling
Del 5: Aspekter att ta hänsyn till
- Organisation och roller
- Förankring, beslut och prioritering.
- Kvalitet
- Ändringshantering
- Risk
Del 6: Initieringsfasen
- Skapa en projektvision
- Identifiera Scrum Master och intressenter
- Forma ett Scrumteam
- Utveckla Epics
- Skapa en prioriterad Produktbacklogg
- Genomföra Releaseplanering
Del 7: Planera och estimera
- Skapa User stories
- Godkänna och estimera User stories – exempel på metoder och tekniker
- Skapa och estimera aktiviteter (tasks) – metoder och tekniker
- Skapa en Sprintbacklogg – metoder och tekniker
Del 8: Implementering
- Skapa delleveranser
- Genomföra dagliga standups – metoder och tekniker
- Förfina den prioriterade Produktbackloggen
Del 9: Review och Retrospect
- Genomföra Scrum of Scrums
- Visa resultat av sprinten samt utvärdera resultatet
- Retrospect sprinten (återblick) – exempel på metoder och tekniker
Del 10: Release
- Göra leveransen tillgänglig för användarna
- Retrospect projektet (återblick) – exempel på metoder och tekniker
Del 11: Skala upp Scrum
- Hur man skalar upp Scrum
- Förflyttning till Scrum
Vanliga frågor om distansutbildningen
Innehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av utbildningen. Enda skillnaden är att distansutbildningens struktur är anpassad för en digital upplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.
Du kan ställa frågor till kursledaren före, under och även efter utbildningstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under utbildningen.
Det enda som krävs är att du har tillgång till en dator, mobil eller surfplatta med god internetuppkoppling samt hörlurar. Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen Zoom – där kursen hålls – via en länk som vi skickar till dig per mejl i anslutning till utbildningsstart.
Om du mot förmodan inte är nöjd med distansutbildningen erbjuder vi dig möjligheten att delta på ett framtida tillfälle av den fysiska versionen av utbildningen – utan extra kostnad.
Fler vanliga frågor
Efter avslutad utbildning får du tillgång till kursledarens hela presentation i digital form. Den fungerar som en sammanfattning av utbildningens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Du har även möjlighet att ställa frågor till kursledaren efter utbildningen för att få fortsatt stöd. Detta brukar vara mycket uppskattat av våra deltagare.
Ja, den passar utmärkt även för dig som jobbar i offentlig sektor.
Vi har branschens kanske allra mest generösa avbokningsvillkor. Du kan avboka din plats helt kostnadsfritt fram till 30 dagar före utbildningens start. Får du förhinder efter detta datum kan du överlåta din plats till en kollega utan kostnad – eller välja att ha bokningen innestående till framtida utbildningstillfällen. Din bokning går alltså inte till spillo även om du får förhinder att delta med kort varsel.
Vi svarar gärna på dina frågor. Du når oss enklast genom att maila academy@idg.se eller ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.
Passar inte datumen? Lämna din mejladress och håll dig uppdaterad om nya utbildningstillfällen.
Några av de hundratals företag vi utbildat tidigare:
