- 99,3% nöjda deltagare hittills
- Erfaren utbildare
- Metoder och verktyg för genomförande
Välkommen till en praktisk projektledarutbildning som ger dig strukturer för hur du ska planera och driva ett IT-projekt. Efter avslutad utbildning kan du titulera dig Diplomerad IT-projektledare.
För att skapa bra möjligheter att lyckas med ett projekt krävs en genomarbetad och strukturerad planering vilket möjliggör kontroll över exempelvis tidsplanen och riskerna i projektet. Efter utbildningen har du konkreta verktyg för att lyckas med ditt projekt på bästa sätt.
Utbildningen är perfekt för dig som ska arbeta som projektledare eller delprojektledare i ett IT-projekt – eller agera beställare av IT-projekt. Inga särskilda förkunskaper krävs.
Upplägg
Utbildningen inleds med ett teoretiskt avsnitt som belyser olika roller, aktiviteter och dokument som behövs för att ett IT-projekt skall bli lyckat. Därefter följer flera avsnitt som innehåller både teoripass och praktiska övningar. Deltagarna kommer att delas in i grupper och arbeta med ett fiktivt IT-projekt genom hela utbildningen. Materialet som används stödjer IPMA/PMI-certifiering.
Innehåll
Hela utbildningen är uppbyggd kring ett faktiskt IT-projekt med alla dess olika beståndsdelar, och vi hanterar projektet hela vägen, från idé till avslut.
Fokus ligger på projektets viktigaste del – den planerande fasen – med de olika metoder och verktyg som behövs. Den belyser även hur lagda planer skall följas upp, hur ett projekt skall avslutas (leverans) respektive utvärderas.
- Vad är projekt?
- Projektmodell
- Att definiera ett projekt – Kravspecifikation
- Projektdefinition
- Projektmål
- Aktiviteter
- WBS – leveranser
- Tidsplaner GANT & PERT
- Riskanalys
- Projektorganisation
- Informationshantering
- Styrning
- Ändringshantering
- Projektgranskning
- Projektavslut
- Uppföljning
Utbildningen använder sig av en generell projektmodell igenom hela programmet, som sedan kan användas fritt av deltagarna i sina kommande IT-projekt.
Efter bara två dagar fick jag med mig väldigt bra och viktiga verktyg för att genomföra ett projekt från början till slut, tack vare en otroligt skicklig kursledare och riktigt bra information.
– Feyona Thylander, Applikationsutvecklare, SignUp Sowtware
Pedagogisk och bra struktur på utbildning samt bra diskussioner över flera branscher och företag som gör att man lättare kan förstå helheten.
– Jonas Lodin, IT-ansvarig, Suntarbetsliv
Utbildare: Andreas Giselgren
Andreas är en omtyckt utbildare med stor erfarenhet av Projektledning. Han har en förmåga att snabbt läsa av och skapa sig ett helhetsperspektiv och därefter agera på bästa sätt. Hans sätt att interagera med människor skapar trivsel, motivation och goda resultat.
Andreas har flerårig erfarenhet av projektledning och systemadministration från IT-sektorn. Han är dessutom examinerad IT-projektledare.
Informativ och givande utbildning på flera nivåer.
Program
Utbildningen går över två heldagar och innehåller föreläsningar, grupparbeten och enskilda övningar för bäst praktisk tillämpning. I utbildningen tillämpas en sammanhållen modell som bygger på praktiska mallar som distribueras elektroniskt, och som får behållas och användas praktiskt i den egna organisationen efteråt.
Dag 1
09.00-10.30 – Session 1
- Vad är projekt?
- Projektmodell
10.30-10.45 – Förmiddagspaus
10.45-11.45 – Session 2
- Att definiera ett projekt – Kravspecifikation
- Projektdefinition
11.45-12.45 – Lunchpaus
13.00-15.00 – Session 3
- Projektmål
15.00-15.45 – Eftermiddagspaus
15.45-16.00 – Session 4
- Aktiviteter
- WBS – leveranser
16.00 – Summering av dagen
Dag 2
09.00-10.30 – Session 1
- Tidplaner GANT & PERT
10.30-10.45 – Förmiddagspaus
10.45-12.00 – Session 2
- Riskanalys
11.45-12.45 – Lunchpaus
12.45-15.00 – Session 3
- Projektorganisation
- Informationshantering
- Styrning
15.00-15.45 – Eftermiddagspaus
15.45–16.00 – Session 4
- Ändringshantering
- Projektgranskning
- Projektavslut
- Uppföljning av projekt
16.00 – Summering av dagen
Vanliga frågor
Alla fysiska kurstillfällen hålls på Usine Conference, som ligger på plan 3 i huset Fatburen. Fatburen har adress Södermalmsallén 36-38 och ingång till huset finns från Södermalmsallén 36, Västgötagatan 2 eller Magnus Ladulåsgatan 65. Fatburen ligger bakom torget på Medborgarplatsen och nås via buss, tunnelbana eller pendeltåg. Det finns även parkeringshus för bil i närheten.
Du behöver ha med din dator då flera av utbildningarna även har övningar som vanligtvis sker digitalt. För vissa utbildningar skickas material ut i förväg, du behöver då kunna nå det via din dator.
Du behöver ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling och hörlurar (vid behov). Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen där kursen hålls, via en länk som vi skickar till dig per mejl cirka en vecka innan utbildningsstart.
Du kan ställa frågor till utbildaren före, under och efter utbildningstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under utbildningen.
Samtliga av IDG Academys utbildningar passar både för dig som arbetar inom privat eller offentlig sektor.
Innehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av utbildningen. Enda skillnaden är att distansutbildningens struktur är anpassad för en digital upplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.
Efter avslutad utbildning får du tillgång till utbildarens presentation i digital form. Den fungerar som en sammanfattning av utbildningens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Du har även möjlighet att ställa frågor till utbildaren efter utbildningen för att få fortsatt stöd i ditt arbete.
Du kan avboka din plats kostnadsfritt fram till 21 dagar före utbildningstillfället. Därefter går det att boka om platsen till ett kommande tillfälle. Vänligen observera att ombokning endast gäller fram till och med 7 dagar före utbildningstillfället. Vid avbokning mindre än 7 dagar inför utbildningstillfället godtas endast sjukdom som giltigt skäl, annars debiteras hela avgiften för utbildningen och platsen är förbrukad. Bokad plats kan överlåtas till en kollega utan kostnad fram till 2 arbetsdagar före utbildningen, men behöver meddelas omgående. Eventuell avbokning, ombokning eller överlåtelse meddelas skriftligen till academy@idg.se.
Övriga villkor: För dig som reser rekommenderar vi avbokningsbara alternativ vid bokning av resa och uppehälle.
Vi svarar gärna på dina frågor och hjälper dig med din bokning. Du når oss enklast genom att maila academy@idg.se.