- 99,3% nöjda deltagare hittills
- Hyllad och erfaren kursledare
- Delta i Stockholm eller på distans
Välkommen till en fördjupande utbildning där du får konkreta insikter i praktiska modeller för att driva digitala innovationsprojekt – och som ger dig möjlighet att bli Diplomerad innovationsledare.
Utbildningen tar höjd i att följa en väletablerad modell för innovationsprocesser och hur digitala innovationer kan skapas genom ett kvalitetssäkrat arbetsflöde. Den består av en praktisk steg-för-steg-modell för att utveckla innovativa digitaliseringskoncept från marknadsbehov till uppskalning och integrerar kunskap om både etablerade teorier och praktiska tillämpningar.
Utbildningen är perfekt för dig som är utvecklingsansvarig, affärsutvecklare, verksamhetsutvecklare, produktutvecklare, innovationsledare, projektledare eller konsult – och som vill veta hur man bäst leder innovation och utveckling av digitaliseringskoncept.
Nu även som distansutbildning!
Den här utbildningen erbjuds även på distans. Läs mer längre ner under Vanliga frågor.
Bli Diplomerad innovationsledare
Utbildningen kan läsas fristående eller tillsammans med utbildningen Innovationsledning för digitaliseringsledare. Läser du båda utbildningarna erhåller du titeln Diplomerad innovationsledare.
Det här lär du dig som deltagare
- En helhetssyn på att genomföra innovationsprojekt för digitala innovationer
- Att analysera trender och behov och göra framsyn (forecasting) för att öka träffsäkerheten och resultatförmågan i innovationsarbetet
- Att använda metoder som design thinking, workshops (innovation jams) och ideationverktyg för att generera så kreativa och relevanta idéer som möjligt
- Format och modeller för att validera, värdera och prioritera innovativa idéer ur ett portföljperspektiv
- Metoder för att skapa iterativa prototyper baserat på ett ”lean”-perspektiv med MVP och löpande användartester som utgångspunkt
- Cardboarding, quick-and-dirty prototyping, wireframing – med mera
- Metoder och modeller för att lansera, introducera och skala upp innovationer
Kursledare: Håkan Ozan
Håkan Ozan är Head of Innovation & Strategy på International Innovation Management Institute. Han har en M.Sc. i systemvetenskap och en B.Sc. i företagsekonomi – och har i många år både forskat och arbetat inom IT och innovation. Han är även expert i ISO:s tekniska kommitté för en global standard för innovationsledningssystem.
Håkan är en uppskattad utbildare vid universitet och företagsutbildningar.
Program
- Vad som skiljer ett innovationsprojekt från ett vanligt projekt.
- Hur vi hanterar våra innovativa idéer och innovationer på ett sammanhållet vis.
10.30-11.30 – Innovationsprocessen
- Hur kärnan i innovationsledningssystemet ser ut som vi ska använda oss av.
- Vilka funktioner vi behöver ha i ett innovationsprojekt.
13.00-14.30 – Behovsanalys
- Hur vi definierar de problem vi ska lösa.
- Hur vi planerar, genererar, hanterar, faciliterar och validerar idéer.
- Hur vi experimenterar och testar för att bygga upp vårt koncept.
17.45-18.00 – Summering och avrundning
Vanliga frågor om distansutbildningen
Innehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av utbildningen. Enda skillnaden är att distansutbildningens struktur är anpassad för en digital upplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.
Du kan ställa frågor till kursledaren före, under och även efter utbildningstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under utbildningen.
Det enda som krävs är att du har tillgång till en dator, mobil eller surfplatta med god internetuppkoppling samt hörlurar. Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen Zoom – där kursen hålls – via en länk som vi skickar till dig per mejl i anslutning till utbildningsstart.
Om du mot förmodan inte är nöjd med distansutbildningen erbjuder vi dig möjligheten att delta på ett framtida tillfälle av den fysiska versionen av utbildningen – utan extra kostnad.
Vanliga frågor
Efter avslutad utbildning får du tillgång till kursledarens hela presentation i digital form. Den fungerar som en sammanfattning av utbildningens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Du har även möjlighet att ställa frågor till kursledaren efter utbildningen för att få fortsatt stöd i ditt arbete. Detta brukar vara mycket uppskattat av våra deltagare.
Ja, den passar utmärkt även för dig som jobbar i offentlig sektor.
Vi har branschens kanske allra mest generösa avbokningsvillkor. Du kan avboka din plats helt kostnadsfritt fram till 30 dagar före utbildningens start. Får du förhinder efter detta datum kan du överlåta din plats till en kollega utan kostnad – eller välja att ha bokningen innestående till framtida utbildningstillfällen. Din bokning går alltså inte till spillo även om du får förhinder att delta med kort varsel.
Vi svarar gärna på dina frågor. Du når oss enklast genom att maila academy@idg.se eller ringa/sms:a John Sundström på 070-7257188.
Passar inte datumen? Lämna din mejladress och håll dig uppdaterad om nya utbildningstillfällen.
Några av de hundratals företag vi utbildat tidigare:
