• 99,3% nöjda deltagare hittills
 • Hyllad och erfaren kursledare
 • Använd en väletablerad modell

Välkommen till en fördjupande utbildning där du får konkreta insikter i praktiska modeller för att driva digitala innovationsprojekt. Utbildningen tar höjd i att följa en väletablerad modell för innovationsprocesser och hur digitala innovationer kan skapas genom ett kvalitetssäkrat arbetsflöde.

Vi går igenom en praktisk steg-för-steg-modell för att utveckla innovativa digitaliseringskoncept från marknadsbehov till uppskalning och integrerar kunskap om både etablerade teorier och praktiska tillämpningar.

Den här utbildningen kan läsas fristående eller tillsammans med utbildningen Innovationsledning för digitaliseringsledare. Läser du båda utbildningarna erhåller du titeln Diplomerad innovationsledare.

Utbildningen är perfekt för dig som är utvecklingsansvarig, affärsutvecklare, verksamhetsutvecklare, produktutvecklare, innovationsledare, projektledare eller konsult. Den riktar sig även till dig som vill veta hur man bäst leder innovation och utveckling av digitaliseringskoncept.

Välplanerad, strukturerad och givande utbildning.

Magnus Börjesson, Digital strateg, SBU

Det här lär du dig som deltagare

 • En helhetssyn på att genomföra innovationsprojekt för digitala innovationer
 • Att analysera trender och behov och göra framsyn (forecasting) för att öka träffsäkerheten och resultatförmågan i innovationsarbetet
 • Att använda metoder som design thinking, workshops (innovation jams) och ideationverktyg för att generera så kreativa och relevanta idéer som möjligt
 • Format och modeller för att validera, värdera och prioritera innovativa idéer ur ett portföljperspektiv
 • Metoder för att skapa iterativa prototyper baserat på ett ”lean”-perspektiv med MVP och löpande användartester som utgångspunkt
 • Cardboarding, quick-and-dirty prototyping, wireframing – med mera
 • Metoder och modeller för att lansera, introducera och skala upp innovationer

Boka nu

Inga kurstillfällen

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress och du får information om kommande datum.

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Pris: 8 950 kr

Grupprabatt: Anmäl två eller fler och spara 10% på totalbeloppet

Plats:

 • Distansutbildningen äger rum i Zoom
 • Utbildningen i Stockholm äger rum Usine Conference, Västgötagatan 2-4 på Södermalm i Stockholm

Omfattning: Heldag, 08:30–17:00

Gruppstorlek: Max 15 deltagare

Frågor? Maila academy@idg.se

Kursledare: Håkan Ozan

Håkan Ozan är Head of Innovation & Strategy på International Innovation Management Institute och har i många år både forskat och arbetat inom IT och innovation. Han har en mycket stor förståelse för IT- och digitaliseringsledarens olika utmaningar.

Håkan är en uppskattad föreläsare och utbildare vid universitet, yrkeshögskolor och företagsutbildningar både i Sverige och internationellt.

Håkan är även expert i ISO:s tekniska kommitté för en global standard för innovationsledningssystem.

Dagens program

Programmet pågår mellan klockan 08.30-17.00


Vad ett innovationsprojekt är

 • Vad som skiljer ett innovationsprojekt från ett vanligt projekt.
Innovation portfolio management
 • Hur vi hanterar våra innovativa idéer och innovationer på ett sammanhållet vis.
Förmiddagspaus

Innovationsprocessen
 • Hur kärnan i innovationsledningssystemet ser ut som vi ska använda oss av.
Innovationsprojektets roller
 • Vilka funktioner vi behöver ha i ett innovationsprojekt.
Lunchpaus

Behovsanalys
 • Hur vi definierar de problem vi ska lösa.
Idégenerering
 • Hur vi planerar, genererar, hanterar, faciliterar och validerar idéer.
Konceptutveckling
 • Hur vi experimenterar och testar för att bygga upp vårt koncept.

Summering och avrundning

Vanliga frågor

Alla fysiska kurstillfällen hålls på Usine Conference, som ligger på plan 3 i huset Fatburen. Fatburen har adress Södermalmsallén 36-38 och ingång till huset finns från Södermalmsallén 36, Västgötagatan 2 eller Magnus Ladulåsgatan 65. Fatburen ligger bakom torget på Medborgarplatsen och nås via buss, tunnelbana eller pendeltåg. Det finns även parkeringshus för bil i närheten.

Du behöver ha med din dator då flera av utbildningarna även har övningar som vanligtvis sker digitalt. För vissa utbildningar skickas material ut i förväg, du behöver då kunna nå det via din dator.

Du behöver ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling och hörlurar (vid behov). Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen där kursen hålls, via en länk som vi skickar till dig per mejl cirka en vecka innan utbildningsstart.

Du kan ställa frågor till utbildaren före, under och efter utbildningstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under utbildningen.

Samtliga av IDG Academys utbildningar passar både för dig som arbetar inom privat eller offentlig sektor.

Innehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av utbildningen. Enda skillnaden är att distansutbildningens struktur är anpassad för en digital upplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.

Efter avslutad utbildning får du tillgång till utbildarens presentation i digital form. Den fungerar som en sammanfattning av utbildningens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Du har även möjlighet att ställa frågor till utbildaren efter utbildningen för att få fortsatt stöd i ditt arbete.

Du kan avboka din plats kostnadsfritt fram till 21 dagar före utbildningstillfället. Därefter går det att boka om platsen till ett kommande tillfälle. Vänligen observera att ombokning endast gäller fram till och med 7 dagar före utbildningstillfället. Vid avbokning mindre än 7 dagar inför utbildningstillfället godtas endast sjukdom som giltigt skäl, annars debiteras hela avgiften för utbildningen och platsen är förbrukad. Bokad plats kan överlåtas till en kollega utan kostnad fram till 2 arbetsdagar före utbildningen, men behöver meddelas omgående. Eventuell avbokning, ombokning eller överlåtelse meddelas skriftligen till .

Övriga villkor: För dig som reser rekommenderar vi avbokningsbara alternativ vid bokning av resa och uppehälle.

Vi svarar gärna på dina frågor och hjälper dig med din bokning. Du når oss enklast genom att maila academy@idg.se.

Boka nu

Inga kurstillfällen

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress och du får information om kommande datum.

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Pris: 8 950 kr

Grupprabatt: Anmäl två eller fler och spara 10% på totalbeloppet

Plats:

 • Distansutbildningen äger rum i Zoom
 • Utbildningen i Stockholm äger rum Usine Conference, Västgötagatan 2-4 på Södermalm i Stockholm

Omfattning: Heldag, 08:30–17:00

Gruppstorlek: Max 15 deltagare

Frågor? Maila academy@idg.se

Håll dig uppdaterad om nya utbildningar

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Några av de företag vi utbildat tidigare

Upptäck våra andra utbildningar: