- 99,3% nöjda deltagare hittills
- Erfaren kursledare
- Lär dig kraftfulla verktyg
Hur vi jobbar med acceptanskriterier påverkar framgång i våra team och våra sprintar. Det är via acceptanskriterier som vi konkretiserar våra lösningar. Det är i acceptanskriterier som kravhantering och test möts, att effekt och lösning möts, att validering och verifiering möts. Under raskt tempo får du mängder av tips och verktyg för att jobba mer effektivt med acceptanskriterier. Då får både insikter från bakomliggande teori och egen ”hands on” erfarenheter från att tillämpa teknikerna.
I den här praktiska minikursen får du lära dig ett flertal tekniker för att ta fram, strukturera och jobba med acceptanskriterier. Kursen fokuserar mycket på praktiska tips och övningar som du kan använda dig av i ditt dagliga arbete.
Minikursen är perfekt för dig som arbetar med att ta fram eller bryta ner krav på system, funktioner eller tjänster. Exempelvis kanske du jobbar som business analyst, förvaltare, produktägare, kravledare, kravanalytiker, systemanalytiker, beställare, verksamhetsspecialist, testledare, testare, projektledare eller systemutvecklare.
Upplägg
Utbildningen pågår mellan klockan 08.45-12.00 (med kortare pauser) och innehåller föreläsningar blandat med övningar.
Utbildare: Chris Hofstetter
Chris är affärsområdeschef för Webbdagarna Academy och IDG Academy. Han håller även inspirationsföreläsningar om trender inom kund- och avändarcentrerade arbetssät samt kravhantering.
Program
08.45 Incheckning och koll på tekniken (distans)
09.00 Kursstart
Introduktion, bakgrund och grundläggande teori
- Definition och syften med acceptans
- Validering och verifiering – två viktiga aspekter av kvalité
- Effektstyrning – från abstrakta mål och behov till konkreta lösningsdetaljer
- Tvärtom brainstorm – vanliga fallgropar
Agil- och testdriven kravhantering
- Definition och bakgrund – acceptanskriterier
- Trender genom tiderna – test driven development (TDD), behavior driven development (BDD) och designdriven utveckling
- Vanliga struktur – fritext, given-when-then (GWT) och tabeller
Praktik och tillvägagångssätt
- Skapa en checklista över testidéer i samband med kravställning
- Vidareutveckla utvalda testidéer till given-when-then scenarios (GWT)
- Sammanställa stora volymer av liknande scenarios i tabeller
- Retrospektiv – hur gör man i olika sammanhang för att hitta rätt balans mellan krav- och testtäckning, dokumentationen och effektiviteten?
Sammanfattning, nästa steg och avslut
Vanliga frågor
Alla fysiska kurstillfällen hålls på Usine Conference, som ligger på plan 3 i huset Fatburen. Fatburen har adress Södermalmsallén 36-38 och ingång till huset finns från Södermalmsallén 36, Västgötagatan 2 eller Magnus Ladulåsgatan 65. Fatburen ligger bakom torget på Medborgarplatsen och nås via buss, tunnelbana eller pendeltåg. Det finns även parkeringshus för bil i närheten.
Du behöver ha med din dator då flera av utbildningarna även har övningar som vanligtvis sker digitalt. För vissa utbildningar skickas material ut i förväg, du behöver då kunna nå det via din dator.
Du behöver ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling och hörlurar (vid behov). Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen där kursen hålls, via en länk som vi skickar till dig per mejl cirka en vecka innan utbildningsstart.
Du kan ställa frågor till utbildaren före, under och efter utbildningstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under utbildningen.
Samtliga av IDG Academys utbildningar passar både för dig som arbetar inom privat eller offentlig sektor.
Innehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av utbildningen. Enda skillnaden är att distansutbildningens struktur är anpassad för en digital upplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.
Efter avslutad utbildning får du tillgång till utbildarens presentation i digital form. Den fungerar som en sammanfattning av utbildningens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Du har även möjlighet att ställa frågor till utbildaren efter utbildningen för att få fortsatt stöd i ditt arbete.
Du kan avboka din plats kostnadsfritt fram till 21 dagar före utbildningstillfället. Därefter går det att boka om platsen till ett kommande tillfälle. Vänligen observera att ombokning endast gäller fram till och med 7 dagar före utbildningstillfället. Vid avbokning mindre än 7 dagar inför utbildningstillfället godtas endast sjukdom som giltigt skäl, annars debiteras hela avgiften för utbildningen och platsen är förbrukad. Bokad plats kan överlåtas till en kollega utan kostnad fram till 2 arbetsdagar före utbildningen, men behöver meddelas omgående. Eventuell avbokning, ombokning eller överlåtelse meddelas skriftligen till academy@idg.se.
Övriga villkor: För dig som reser rekommenderar vi avbokningsbara alternativ vid bokning av resa och uppehälle.
Vi svarar gärna på dina frågor och hjälper dig med din bokning. Du når oss enklast genom att maila academy@idg.se.