- 100% nöjda deltagare hittills
- Mycket omtyckt kursledare
- Få insikterna som underlättar
Det är lätt att förlora varandra ur sikte och att tappa fart i arbetet när kontoret inte är en daglig mötesplats. Ett flexibelt arbetssätt skapar möjligheter till både ökad effektivitet och välmående. Hybrida arbetsgrupper är här för att stanna, så hur tar vi vara på de nya möjligheterna?
Under den här utbildningen går vi igenom hur arbetet kan fungera och flyta i en vardag där vi inte träffas, oavsett om ni jobbar hemifrån eller om teamet är uppdelade på olika kontor.
Du lär dig bygga en kultur som stöttar trygga relationer i teamet och ett effektivt arbete. Vi tittar närmare på hur ledarens roll förändras och hur självledarskapet i teamet kan se ut. Du får konkreta verktyg för att hantera de vanligaste utmaningarna i hybrida team, såsom beslutsfattande, kommunikation, konflikter, samt hur vi får ner mängden möten och gör befintliga möten interaktiva och engagerande.
Välkommen till en engagerande och interaktiv utbildning. Under dagen arbetar vi tillsammans och reflekterar kring hur du och ditt team till fullo kan utnyttja de möjligheter som en hybrid vardag innebär.
Utbildningen är perfekt för dig som är projektledare, chef eller team-leader, där några eller alla jobbar på distans, som vill bygga en smidigare, starkare och mer effektiv arbetskultur. Under dagen får du uppgifter, tips och metoder att testa, som du sedan kan tillämpa direkt efter utbildningen.
Det här får du som deltar
- Förståelse för hur vi skapar och leder en effektiv arbetsprocess för ett team som arbetar från olika platser
- Verktyg för att aktivt bygga och utveckla en effektiv hybridkultur
- Metoder för hur vi bemöter de vanligaste utmaningarna i det dagliga arbetet, när vi arbetar på distans
- Verktyg och metoder för ett inkluderande och effektivt hybridledarskap
- Metoder för att facilitera möten och arbetsprocesser som skapar meningsfullhet, engagemang och relevans
- Förstå våra sociala behov och hur vi skapar närhet trots avstånd
Utbildare: Johanna Olsson
Johanna Olsson är en av grundarna till konsultbyrån The Hows och författare till boken Närhet trots avstånd – att leda och samarbeta på distans. Hon har arbetat globalt med facilitering, lärandedesign, ledarskap, teamutveckling och kreativa processer i över 15 år.
Johanna är utbildad Kaospilot, certifierad i Distributed management och har djup erfarenhet av att utforma och leverera meningsfulla läroupplevelser online för hybrida och digitala team. Johanna brukar beskrivas som engagerad, tydlig, mänsklig och med en förmåga att skapa trygghet och mod för deltagarna till att utmana sig och testa nytt.
Boken ”Närhet trots avstånd” ingår
När medarbetare befinner sig på olika platser är det lätt att förlora varandra ur sikte. Oavsett om man arbetar på ett kontor på andra sidan jorden, arbetar hemifrån eller frilansar utan fast kontorsplats, är hemligheten bakom ett framgångsrikt distansarbete inte tekniken, utan själva kulturen.
Närhet trots avstånd är en praktisk handbok som vänder sig till alla, oavsett roll, arbetsuppgifter eller arbetsplats – till ledare, medarbetare, fastanställda, frilansare, projektanställda och studenter.
Som läsare leds du genom en mängd konkreta vardagssituationer som möten, rutiner, strategier och team-formationer. I verktygslådan finns teorier, reflektioner, modeller, övningar, tips, råd, intervjuer, egen erfarenhet och kunskap från organisationer världen över.
Dagens program
09.00-10.30 Att arbeta på avstånd – var ligger utmaningen?
- Fysiskt, operationellt och relationellt avstånd
- Ledarens nya utmaningar
10.30-10.45 Förmiddagspaus
10.45-12.00 Relationellt avstånd – hur bygger vi en kultur och psykologisk trygghet utan att ses?
- En stenåldershjärna i en digital vardag
- Skapa närhet och psykologisk trygghet på avstånd i vardagen
- Bygga team och hantera konflikter utan att ses
12.00-13.00 Lunchpaus
13.00-14.30 Det operationella arbetet – att få vardagen att rulla
- En kultur byggd på autonomi
- De vanligaste blockeringarna i vårt hybrida arbete
- Hybridledarskap och självledarskap
14.30-14.45 Eftermiddagspaus
14.45-16.00 Att facilitera möten och workshops
- Att skapa inkludering och interaktivitet
- Hybrid och digital workshopdesign
- Digital facilitering
16.00 Summering och avslut
Vanliga frågor
Du kan ställa frågor till utbildaren före, under och även efter utbildningstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under utbildningen.
Du kan ta med din dator om du behöver anteckna eller dylikt, men det är helt valfritt. Du behöver inte ta med din dator eller något annat för att kunna genomföra utbildningen.
Innehållet är detsamma, med en utbildare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av utbildningen. Enda skillnaden är att distansutbildningens struktur är anpassad för en digital upplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.
Ja! Du får en pdf med alla teorier och modeller samt längre text-dokumentation kopplat till varje del som behandlas på utbildningen. Du får också foton på alla blädderblock som produceras och gås igenom under utbildningsdagen.
Du kan avboka din plats kostnadsfritt fram till och med 30 dagar före kursstart. Därefter går det att överlåta platsen till en kollega utan kostnad, eller boka om platsen till ett kommande kurstillfälle. Vänligen notera: överlåtelse eller ombokning gäller endast fram till och med 7 dagar före kursstart. Eventuell avbokning, ombokning eller överlåtelse meddelas skriftligen till academy@idg.se.
Vi svarar gärna på dina frågor. Du når oss enklast genom att maila academy@idg.se.