Detta diplomeringsprogram är framtaget för dig som vill lära dig att leda, driva och organisera strategisk innovation. Den konstanta digitaliseringen gör att vikten av innovation ökar i de flesta branscher och organisationer. Hur kan du skapa optimala förutsättningar för digital innovation i din organisation? Hur kan du arbeta strategiskt med innovationsledning?

Genom att gå diplomeringsprogrammet får du de insikter och verktyg som behövs för att i grunden förstå innovation, innovationsprocesser och hur du kan leda och styra dessa i en organisation. Du blir Diplomerad Innovationsledare.

Du genomför följande två utbildningar, på sammanlagt tre heldagar, hos IDG Academy:

Du kan välja att gå utbildningarna på distans eller på plats. Därefter får du ditt diplom som bekräftar att du har djupgående kunskaper och kompetens inom innovationsledning.

Diplomerad Innovationsledare är perfekt för dig som är CIO, digitaliseringsledare, it-chef, it-konsult eller liknande där kompetens i att leda strategiskt innovation är avgörande.

Det här lär du dig:

  • En genomgång i vad innovation är och att genomföra innovationsprojekt för digitala innovationer
  • Att analysera trender och behov och göra framsyn (forecasting) för att öka träffsäkerheten och resultatförmågan i innovationsarbetet
  • Att använda metoder som design thinking, workshops (innovation jams) och ideationverktyg för att generera så kvalitativa idéer som möjligt
  • Metoder för att skapa iterativa prototyper baserat på ett ”lean”-perspektiv med MVP och löpande användartester som utgångspunkt
  • Cardboarding, quick-and-dirty prototyping, wireframing – med mera
  • Metoder och modeller för att lansera, introducera och skala upp innovationer
  • Innebörden av strategisk innovationsledning och hur du utformar en innovationsledningsstrategi
  • Insikt i hur innovationsprocessen fungerar
  • Kunskap om viktiga moment och komponenter i innovationsprocessen och dess stödprocesser

Håkan Ozan är Head of Innovation & Strategy på International Innovation Management Institute. Han har en M.Sc. i systemvetenskap och en B.Sc. i företagsekonomi – och har i många år både forskat och arbetat inom IT och innovation.

Håkan är en mycket uppskattad föreläsare och utbildar vid universitet, på yrkeshögskolor och företagsutbildningar både i Sverige och internationellt.

Boka nu

Paketris: 23 850 kr
Paketet inkluderar två endagskurser. Paketpriset ger både 1 000 kr rabatt och diplom, jämfört med att boka endagskurserna separat.

Grupprabatt: Anmäl två eller fler och spara 10% på totalbeloppet

Vill du välja egna kombinationer av datum? Lämna en intresseanmälan med önskad kombination av kurser/datum så hjälper vi dig att boka din plats.

Frågor eller intresseanmälan? Maila oss på academy@idg.se

Är du intresserad av att boka diplomeringen?

Kontakta oss på academy@idg.se för prisförslag och hjälp med att göra din bokning.

Vanliga frågor

Alla fysiska kurstillfällen hålls på Usine Conference, som ligger på plan 3 i huset Fatburen. Fatburen har adress Södermalmsallén 36-38 och ingång till huset finns från Södermalmsallén 36, Västgötagatan 2 eller Magnus Ladulåsgatan 65. Fatburen ligger bakom torget på Medborgarplatsen och nås via buss, tunnelbana eller pendeltåg. Det finns även parkeringshus för bil i närheten.

Du behöver ha med din dator då flera av utbildningarna även har övningar som vanligtvis sker digitalt. För vissa utbildningar skickas material ut i förväg, du behöver då kunna nå det via din dator.

Du behöver ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling och hörlurar (vid behov). Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen där kursen hålls, via en länk som vi skickar till dig per mejl cirka en vecka innan utbildningsstart.

Du kan ställa frågor till utbildaren före, under och efter utbildningstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under utbildningen.

Samtliga av IDG Academys utbildningar passar både för dig som arbetar inom privat eller offentlig sektor.

Innehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av utbildningen. Enda skillnaden är att distansutbildningens struktur är anpassad för en digital upplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.

Efter avslutad utbildning får du tillgång till utbildarens presentation i digital form. Den fungerar som en sammanfattning av utbildningens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Du har även möjlighet att ställa frågor till utbildaren efter utbildningen för att få fortsatt stöd i ditt arbete.

Du kan avboka din plats kostnadsfritt fram till 21 dagar före utbildningstillfället. Därefter går det att boka om platsen till ett kommande tillfälle. Vänligen observera att ombokning endast gäller fram till och med 7 dagar före utbildningstillfället. Vid avbokning mindre än 7 dagar inför utbildningstillfället godtas endast sjukdom som giltigt skäl, annars debiteras hela avgiften för utbildningen och platsen är förbrukad. Bokad plats kan överlåtas till en kollega utan kostnad fram till 2 arbetsdagar före utbildningen, men behöver meddelas omgående. Eventuell avbokning, ombokning eller överlåtelse meddelas skriftligen till .

Övriga villkor: För dig som reser rekommenderar vi avbokningsbara alternativ vid bokning av resa och uppehälle.

Vi svarar gärna på dina frågor och hjälper dig med din bokning. Du når oss enklast genom att maila academy@idg.se.

Håll dig uppdaterad om nya utbildningar

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Några av de företag vi utbildat tidigare

Upptäck våra andra utbildningar: