Detta diplomeringsprogram är framtaget för dig som vill lära dig att leda, driva och organisera strategisk innovation. Den konstanta digitaliseringen gör att vikten av innovation ökar i de flesta branscher och organisationer. Hur kan du skapa optimala förutsättningar för digital innovation i din organisation? Hur kan du arbeta strategiskt med innovationsledning?

Genom att gå diplomeringsprogrammet får du de insikter och verktyg som behövs för att i grunden förstå innovation, innovationsprocesser och hur du kan leda och styra dessa i en organisation. Du blir Diplomerad Innovationsledare.

Du genomför följande två utbildningar, på sammanlagt tre heldagar, hos IDG Academy:

Du kan välja att gå utbildningarna på distans eller på plats. Därefter får du ditt diplom som bekräftar att du har djupgående kunskaper och kompetens inom innovationsledning.

Diplomerad Innovationsledare är perfekt för dig som är CIO, digitaliseringsledare, it-chef, it-konsult eller liknande där kompetens i att leda strategiskt innovation är avgörande.

Det här lär du dig:

  • En genomgång i vad innovation är och att genomföra innovationsprojekt för digitala innovationer
  • Att analysera trender och behov och göra framsyn (forecasting) för att öka träffsäkerheten och resultatförmågan i innovationsarbetet
  • Att använda metoder som design thinking, workshops (innovation jams) och ideationverktyg för att generera så kvalitativa idéer som möjligt
  • Metoder för att skapa iterativa prototyper baserat på ett ”lean”-perspektiv med MVP och löpande användartester som utgångspunkt
  • Cardboarding, quick-and-dirty prototyping, wireframing – med mera
  • Metoder och modeller för att lansera, introducera och skala upp innovationer
  • Innebörden av strategisk innovationsledning och hur du utformar en innovationsledningsstrategi
  • Insikt i hur innovationsprocessen fungerar
  • Kunskap om viktiga moment och komponenter i innovationsprocessen och dess stödprocesser

Håkan Ozan är Head of Innovation & Strategy på International Innovation Management Institute. Han har en M.Sc. i systemvetenskap och en B.Sc. i företagsekonomi – och har i många år både forskat och arbetat inom IT och innovation.

Håkan är en mycket uppskattad föreläsare och utbildar vid universitet, på yrkeshögskolor och företagsutbildningar både i Sverige och internationellt.

Kontakta oss för intresseanmälan

Pris: 19 900 kr (Distans) | 22 900 kr (Stockholm)

Priset varierar beroende på om du genomför utbildningen på distans eller fysiskt på plats.

Lämna en intresseanmälan och vi skickar dig aktuella datum och prisförslag. Därefter hjälper vi dig att boka din plats.

Frågor? Maila oss på academy@idg.se

Är du intresserad av att boka diplomeringen?

Kontakta oss på academy@idg.se för prisförslag och hjälp med att göra din bokning.

Vanliga frågor om våra utbildningar på distans

Innehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av utbildningen. Enda skillnaden är att distansutbildningens struktur är anpassad för en digital upplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.

Du kan ställa frågor till kursledaren före, under och även efter utbildningstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under utbildningen.

Du behöver ha med din dator då flera av utbildningarna även har övningar som vanligtvis sker digitalt. För vissa utbildningar skickas kursmaterialet ut i förväg, du behöver då kunna nå det via din dator.

Det enda som krävs är att du har tillgång till en dator med bra internetuppkoppling och hörlurar. Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen där kursen hålls, via en länk som vi skickar till dig per mejl cirka en vecka innan utbildningsstart.

Håll dig uppdaterad om nya utbildningar

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Några av de företag vi utbildat tidigare

Upptäck våra andra utbildningar: