Denna diplomering är för dig som vill bli specialiserad på hur it-strategin kan kopplas närmare affären, verksamheten och den övergripande affärsstrategin. Fokus för ledare inom IT idag har gått från teknik till strategiskt ledarskap. Du kommer lära dig att bemästra hur digitaliseringen påverkar arbetet inom IT, hur du kan anpassa IT-strategin till de nya behoven samt hur du använder framtidens operativa målmodell för att nå din mål.

Genom att gå diplomeringsprogrammet får du de insikter och verktyg som behövs för att skapa en strategisk roadmap för verksamhetens IT-utveckling. Du blir Diplomerad digitaliserings- och IT-strateg.

Du genomför följande två heldagsutbildningar hos IDG Academy:

Du kan välja att gå utbildningarna på distans eller på plats. Därefter får du ditt diplom som bekräftar att du har djupgående kunskaper och kompetens inom digitalisering och IT-strategier.

Diplomerad digitaliserings- och IT-strateg är perfekt för dig som är CIO, digitaliseringsledare, it-chef, it-konsult eller liknande där digitalisering och it-strategier ingår i din yrkesroll.

Det här lär du dig:

  • Vad operativa modeller är och hur du mäter samt tillämpar din nuvarande operativa modell för att analysera och planera din verksamhet
  • Hur områden som strategic management, strategic planning, Business Process Modeling (BPM), organisationsdesign, förändringsledning, Business Capability Modeling (BCM), programledning, Enterprise Architecture (EA) hänger ihop och tillämpas för att sätta en effektiv operativ verksamhet
  • Hur du använder BCM och rollkort för att definiera er framtida organisation och beslutsstruktur
  • Hur du transformerar er IT-organisation från dagens operativa struktur mot den strategiska målbilden
  • Verktyg för att systematiskt utveckla och införa digitaliseringsstrategier i offentliga och privata organisationer
  • Fördjupade insikter i strategiskt tänkande och hur man planerar och arbetar strategiskt, taktiskt, och operativt
  • En djupare förståelse för hur du skapar och hanterar en realistisk IT-strategi med utgångspunkt ifrån digital transformation
  • Insikt i olika modeller, hur de hänger ihop och har fokus på de strategiska bitarna av IT, inte enskilda teknologier
  • Kunskap om viktiga komponenter, nyckelområden och KPI:er
  • Hur du blir en expert på långsiktigt och hållbart strategiarbete inom IT och digitalisering

Håkan Ozan är Head of Innovation & Strategy på International Innovation Management Institute. Han har en M.Sc. i systemvetenskap och en B.Sc. i företagsekonomi – och har i många år både forskat och arbetat inom IT och innovation.

Håkan är en mycket uppskattad föreläsare och utbildar vid universitet, på yrkeshögskolor och företagsutbildningar både i Sverige och internationellt.

Kontakta oss för intresseanmälan

Pris: 15 900 kr (Distans) | 17 900 kr (Stockholm)

Priset varierar beroende på om du genomför utbildningen på distans eller fysiskt på plats.

Lämna en intresseanmälan och vi skickar dig aktuella datum och prisförslag. Därefter hjälper vi dig att boka din plats.

Frågor? Maila oss på academy@idg.se

Är du intresserad av att boka diplomeringen?

Kontakta oss på academy@idg.se för prisförslag och hjälp med att göra din bokning.

Vanliga frågor om våra utbildningar på distans

Innehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av utbildningen. Enda skillnaden är att distansutbildningens struktur är anpassad för en digital upplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.

Du kan ställa frågor till kursledaren före, under och även efter utbildningstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under utbildningen.

Du behöver ha med din dator då flera av utbildningarna även har övningar som vanligtvis sker digitalt. För vissa utbildningar skickas kursmaterialet ut i förväg, du behöver då kunna nå det via din dator.

Det enda som krävs är att du har tillgång till en dator med bra internetuppkoppling och hörlurar. Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen där kursen hålls, via en länk som vi skickar till dig per mejl cirka en vecka innan utbildningsstart.

Håll dig uppdaterad om nya utbildningar

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Några av de företag vi utbildat tidigare

Upptäck våra andra utbildningar: