• 99,3% nöjda deltagare hittills
  • Expertledare inom AI för strategiska beslut
  • Integrerar den senaste forskningen med praktik

För de flesta organisationer är digitala tjänster idag en central del av erbjudandet och det finns en rad olika specialistroller som samarbetar för att skapa produkterna och tjänsterna. För att kunna jobba riktigt nära dem som skapar den digitala kundupplevelsen, som till exempel UX-Designers, Service Designers eller Product Designers, behöver du förstå deras process och verktyg.

Välkommen till en intensiv dag där du får prova godbitar ur Human Centered Design och Design Thinking’s verktygslåda och får baskunskaperna som hjälper dig att bidra till produktutvecklingen med dina insikter, samt gör dig till en bättre beställare av design.

Kursen är perfekt för dig som till exempel är projektledare, marknadsförare eller verksamhetsutvecklare – och som vill förstå vad som händer i designprocessen och hur du kan använda insikter kring kundernas beteenden och behov. Kursen är på en övergripande och strategisk nivå och kräver inga speciella förkunskaper.

Det här får du som deltar

  • Hur en design thinking process ser ut och hur du kan tillämpa den oavsett vilken roll du har.
  • Beteendevetenskap som grund i användarcentrerad utveckling.
  • Praktiska övningar med empati-verktyg för att skapa insikter runt målgruppen.
  • Lär dig skriva en Human Centered brief som utgår från affären och dina insikter runt målgruppen.

Boka nu

Inga kurstillfällen

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress och du får information om kommande datum.

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Pris: 8 950 kr

Grupprabatt: Anmäl två eller fler och spara 10% på totalbeloppet

Plats:

  • Distans – kursen hålls tryggt i Zoom, Teams eller Google Meet
  • Stockholm – kursen hålls på Usine Conference, Västgötagatan 2-4 på Södermalm i Stockholm

Omfattning: Heldag, 09.00-16.00

Gruppstorlek: Max 12 deltagare

Frågor? Maila oss på academy@idg.se

Kursledare: Michael Mirbaha och Hannes Göbel

 

 

Vanja är idag Head of User Experience & Design på Coop Sverige och har en lång och bred erfarenhet av att leda kreativa designteam. Hon har arbetat med varumärkesutveckling, tjänste- & affärsutveckling , reklam och retail men framförallt digitalt.

Hon är en uppskattad föreläsare på skolor som Berghs och Hyper Island och brinner för att dela sin kunskap. Vanja guidar dig igenom den snåriga begreppsdjungeln i designsfären men även tror starkt på tesen ”learning by doing” och därför består kursen till stor del av praktiska övningar.

Dagens program

09:00-10:30 – Vi reder ut begreppen

Design what? Vad betyder alla buzz-words?
Varför är Human Centered Design och varför är viktigt i produktutveckling?
Hur ser UX-Processen ut och varför feedback från är användarna nyckeln till framgång
Kvalitativa metoder för insamling av feedback & insikter

10:30-10:45 – Förmiddagspaus

10:45-12:00 – Workshop: Intervjuteknik, gräv djupare

5-Why’s är från början en känd analysmetod som används när du behöver ta reda på roten till ett problem, en så kallad rotfelsanalys men den används allt oftare av designers i intervjuer med kunden.  Du får testa metoden och utvärdera den.

12:00-13:00 – Lunchpaus

13:00-14:30 – Workshop: Empathy mapping 

Empathy mapping är ett verktyg för designers att förstå vad kunderna tänker, känner och upplever i olika delar av kundresan. Vi försöker ta ett par steg i våra kunders skor och övar på vår empati.

14:30-14:45 – Eftermiddagspaus

14:45-16:00 – Workshop: Skriv en Human Centered Brief

Gör det lätt för designteamet, öva på att skriva en brief utifrån målgruppen/kunden. Vi sätter kunden i centrum från början och förstår vilka beteenden vi försöker ändra/påverka.

16:00 – Summering, frågor och avslut

Vanliga frågor

Alla fysiska kurstillfällen hålls på Usine Conference, som ligger på plan 3 i huset Fatburen. Fatburen har adress Södermalmsallén 36-38 och ingång till huset finns från Södermalmsallén 36, Västgötagatan 2 eller Magnus Ladulåsgatan 65. Fatburen ligger bakom torget på Medborgarplatsen och nås via buss, tunnelbana eller pendeltåg. Det finns även parkeringshus för bil i närheten.

Du behöver ha med din dator då flera av utbildningarna även har övningar som vanligtvis sker digitalt. För vissa utbildningar skickas material ut i förväg, du behöver då kunna nå det via din dator.

Du behöver ha tillgång till en dator med bra internetuppkoppling och hörlurar (vid behov). Det är även önskvärt att du kan sitta ostört. Du behöver inte något särskilt program installerat utan du ansluter enkelt till videoplattformen där kursen hålls, via en länk som vi skickar till dig per mejl cirka en vecka innan utbildningsstart.

Du kan ställa frågor till utbildaren före, under och efter utbildningstillfället. Du har även möjlighet att interagera med andra deltagare under utbildningen.

Samtliga av IDG Academys utbildningar passar både för dig som arbetar inom privat eller offentlig sektor.

Innehållet är detsamma, med en kursledare som leder och guidar dig under dagen, och du lär dig precis lika mycket på båda versionerna av utbildningen. Enda skillnaden är att distansutbildningens struktur är anpassad för en digital upplevelse. Det innebär att exempelvis dagens övningar har ett format som är optimerat för distansarbete.

Efter avslutad utbildning får du tillgång till utbildarens presentation i digital form. Den fungerar som en sammanfattning av utbildningens lärdomar som du kan gå tillbaka till i efterhand vid behov. Du har även möjlighet att ställa frågor till utbildaren efter utbildningen för att få fortsatt stöd i ditt arbete.

Du kan avboka din plats kostnadsfritt fram till 21 dagar före utbildningstillfället. Därefter går det att boka om platsen till ett kommande tillfälle. Vänligen observera att ombokning endast gäller fram till och med 7 dagar före utbildningstillfället. Vid avbokning mindre än 7 dagar inför utbildningstillfället godtas endast sjukdom som giltigt skäl, annars debiteras hela avgiften för utbildningen och platsen är förbrukad. Bokad plats kan överlåtas till en kollega utan kostnad fram till 2 arbetsdagar före utbildningen, men behöver meddelas omgående. Eventuell avbokning, ombokning eller överlåtelse meddelas skriftligen till .

Övriga villkor: För dig som reser rekommenderar vi avbokningsbara alternativ vid bokning av resa och uppehälle.

Vi svarar gärna på dina frågor och hjälper dig med din bokning. Du når oss enklast genom att maila academy@idg.se.

Boka nu

Inga kurstillfällen

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress och du får information om kommande datum.

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Pris: 8 950 kr

Grupprabatt: Anmäl två eller fler och spara 10% på totalbeloppet

Plats:

  • Distans – kursen hålls tryggt i Zoom, Teams eller Google Meet
  • Stockholm – kursen hålls på Usine Conference, Västgötagatan 2-4 på Södermalm i Stockholm

Omfattning: Heldag, 09.00-16.00

Gruppstorlek: Max 12 deltagare

Frågor? Maila oss på academy@idg.se

Håll dig uppdaterad om nya utbildningar

Just nu finns det inga kurstillfällen inbokade. Lämna din epostadress nedan så håller vi dig uppdaterad om kommande datum.

Några av de företag vi utbildat tidigare

Upptäck våra andra utbildningar: